Οι πιο fancy κοπές κρέατος: Brisket/Pichania/Spider steak

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2 – 14:00


Brisket: συνώνυμο του Texas BBQ
Pichania: η αγαπημένη των βραζιλιανών
Spider steak: η κρυμμένη αράχνη στο μπούτι του μόσχου
Τρόποι διαχείρισης του κρέατος & ψησίματος, κάπνισμα & μαινάδες
Η εκδοχή τους σε street food

Ομιλήτρια: Μυρσίνη Λαμπράκη
Chef – Συγγραφέας

Σύντομο βιογραφικό:


Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του, και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη Γαστρονομία, εφόσον ο προπάππος και ο θείος της ήταν μάγειρες.

Η ίδια σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Φιλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter.

Γρήγορα όμως την κέρδισε η μαγειρική.

  • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής σε ΣΚΑΙ, ΕΡΤ – ταξιδιωτικά στο ΣΚΑΙ και στην NOVA
  • Καθημερινή Ραδιοφωνική εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ fm
  • Διεύθυνση περιοδικών γαστρονομίας ΓΛΥΚΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ , ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
  • Συντάκτης των περιοδικών ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ , FORMA, MYTV
  • Head Chef και γαστρονομικός σύμβουλος σε εστιατόρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως, «SANTORINI» στο Κάιρο, «ΜΥΛΟΣ» στην Μόσχα, «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ» στο Λαγονήσι, «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ», «PUBLIC CAFE», ,«ΟΥΖΟ ΜΠΑΡ», «ΟΜΙΚΡΟΝ» του ομίλου Καστελόριζου, καθώς και στο κρητικό εστιατόριο «ΜΑΡΟΥΒΑΣ»
  • Βιβλία «Βότανα και φρούτα: το κλειδί της Μεσογειακής δίαιτας, «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους», «Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι» ΤΟ ΛΑΔΙ Γεύση και πολιτισμός 5.000 χρόνων, ΤΟ ΜΕΛΙ , ΤΑ ΧΟΡΤΑ, Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ μεταφρασμένα σε 9 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά, ιαπωνικά, ρουμάνικα, τουρκικά και ολλανδικά)
  • Δημιουργός της Εταιρείας MAMA CRETA με προϊόντα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής αξίας.
  • Δημιουργός του FoodVisions – Food service Consulting μια Εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην εστίαση , στο χώρο των τροφίμων και Ελλήνων Παραγωγών.
  • Έχει λάβει πιστοποίηση Κρεοπώλη, και στο Λονδίνο πήρε ειδίκευση στο τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος.
  • Παραδίδει ολιγομελή μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε δικό της studio μαγειρικής, καθώς και πιο ειδικευμένα σεμινάρια για Επαγγελματίες στη παρασκευή χειροποίητων kρεατοσκευασμάτων και λουκάνικων.

Διοργανώνει μηνιαίως πρωτοποριακά POP UR GRILL events σε επιλεγμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.


Συμπληρώστε εδώ τη φόρμα εγγραφής