CHEESE n’ WINE

 

Highlight της διοργάνωσης είναι η ειδική εκδήλωση CHEESE n’ WINE. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει να επιδείξει σπουδαίους παραγωγούς διαφορετικών ειδών τυριών και κρασιών. Έπειτα από την πρώτη  πετυχηµένη παρουσία τους οι δυο κλάδοι για δεύτερη φορά, θα παρευρεθούν στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός, σε έναν ειδικά διαµορφωµένο χώρο, µε αναβαθµισµένη και καλαίσθητη δοµή.

Εγχώριοι και ξένοι παραγωγοί θα εκθέσουν τα προϊόντα τους πλαισιώνοντας το χώρο γευσιγνωσίας. Την ίδια στιγµή, µέσα από τις πολυάριθµες εκδηλώσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν µε τα ανάλογα κρασιά, δηµιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη µετέπειταπροώθηση των προϊόντων τους.

 

 

 

Η έκθεση συνιστά «παρακλάδι» της καθιερωµένης διετούς Detrop -∆ιεθνής Έκθεση  Τροφίµων, Ποτών, Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού & Συσκευασίας- η οποία αντιπροσωπεύει το δυναµισµό και την εξωστρέφεια της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίµων. Η Detrop Boutique διοργανώνεται  ένα χρόνο µετά από κάθε διοργάνωση της Detrop.

Μετά την επιτυχηµένη πρώτη εµφάνιση του 2016, το θεµατικό αφιέρωµα Cheese & Wine συνεχίζεται δυναµικά για δεύτερη φορά. Όπως δηλώνει και η ονοµασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνεται στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο δηλαδή προϊόντων που ευδοκιµούν στην Ελλάδα.

Παραγωγοί τυριού και κρασιού εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται µεταξύ τους δηµιουργώντας νέα γαστρονοµικά µονοπάτια. Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύµφωνα µε τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Με τον τρόπο αυτό, δηµιουργούνται εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη µετέπειτα προώθηση των προϊόντων τους.

 

 

 

Μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες γεύσεις  και αρώµατα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.

Άξιο αναφοράς ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια του Cheese n’ Wine, θα γίνουν από διακεκριµένους γευσιγνώστες ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη απόεπαγγελµατίες οινολόγους -  sommelier.