Βαλάντης Λαμπριανίδης


Πρόγραμμα Detrop boutique Master Classes από τον Βαλάντη Λαμπρινιάδη
(powered by Thessaloniki Food Festival)
 

 

28/2 Κυριακή  
18:00 Masterclass  Thessaloniki foodfestival για τον καφέ Βαλάντης Λαμπριανίδης - (Περίπτερο 8)
   

Ο Βαλάντης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της εστίασης από το 1998,όταν συγχρόνως με τις σπουδές του στο marketing και τη διοίκηση επιχειρήσεων,άρχισε να εργάζεται ως bartender. Ενώ ακολουθούσε με ενδιαφέρον και διαρκή εκπαίδευση τον κόσμο των spirits, κατάφερε τελικά να τον κερδίσει η τέχνη του καφέ.
 
Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως barista και αργότερα ως head barista εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανθρώπους οι οποίοι έψαχναν να εξελίξουν τις μεθόδους παρασκευής του καφέ. Σκοπος τους η βελτίωση των τεχνικών των επαγγελματιών και το άριστο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι τους. Ο Βαλάντης ειναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, καθώς κατέχει πολλαπλά διπλώματα και πιστοποιήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Με πάθος για τη διδασκαλία και την αφοσίωση στην παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, τα τελευταία χρόνια ως barista trainer κάνει σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με πρωταρχικό στόχο την άμεση προσέγγιση, ενημέρωση και εξέλιξη των baristi.
 
Σήμερα ειναι coffee consultant σε χώρους εστίασης και πιστοποιημένος κριτής για τα εθνικά πρωταθλήματα καφέ του SCAE και του World Coffee Events.