Ηλίας Μαμαλάκης


Πρόγραμμα Detrop boutique Master Classes από τον Ηλία Μαμαλάκη
 
26/2 Παρασκευή  
13:00-18:00 Παρουσία στον χώρο των Μαμαλάκη Ηλία και Απόστολου Πλαχούρα.
Συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων περί cheese n’ wine! 

   
27/2 Σάββατο  
13:00-16:00 Master class, cheese n’ wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας
   
28/2 Κυριακή  
 
13:00-16:00 
Master class, cheese n’ wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας
   
 
 
Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με τα ταξίδια του, το λόγο του, τις συνταγές του μας έχει ταξιδέψει, μας έχει κρατήσει συντροφιά και μας έχει εκμυστηρευτεί αμέτρητα μυστικά. 
 
Σε αυτή τη νέα συναρπαστική γευστική εμπειρία έρχεται να μας ταξιδέψει απ’άκρη σ΄άκρη στην Ελληνική Γη και τη Μεσόγειο και να μας συστήσει ξεχωριστές συνταγές, γεμάτες αγνά υλικά και υπέροχες μυρωδιές που θα μας μεταφέρουν στο χώρο και στο χρόνο.
 
Εμπειρίες μιας ζωής, αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και έμπνευσης από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της Μεσογείου.
 
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε  με τη γαστρονομία.
 
 
Λίγα λόγια για τον Ηλία Μαμαλάκη

 
  • Έχει γράψει μέχρι τώρα δεκατρία βιβλία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.
  • Ήταν  Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής  στον Κόσμο του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με τίτλο «Λιχουδιές».
  • Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς“ στο MEGA CHANNEL.
  • Ήταν ο αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής ΜΠΟΥΚΙΑ & ΣΥΧΩΡΙΟ που παρουσιαζόταν στο MEGA CHANNEL 
  • Το 2007 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Κανών για γαστρονομικές ταινίες για το εν σειρά ντοκιμαντέρ ΜΠΟΥΚΙΑ & ΣΥΧΩΡΙΟ
  • Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας.  
  • Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τρένο στο Ρούφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.
  • Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh 
  • Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης.
  • Είναι ιδρυτικό μέλος του site Protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη.
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α, 
  • Συμμετείχε ως κριτής στο διαγωνισμό των Ελλήνων TOP CHEF στον Αντέννα.
  • Έγραψε ένα παιδικό θεατρικό με τίτλο «Το διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου ντε Λος Χούπα Γκλούπα»
  • Έχει βραβευθεί από την Unesco και το κράτος του Περού για την καλύτερη συνταγή πατάτας στο διαγωνισμό που έγινε το 2008.
  • Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή 4 μουσικών δίσκων ως προσκεκλημένος.
  • Εργάστηκε για 15 χρόνια στο ραδιόφωνο με καθημερινές εκπομπές.
  • Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε σαν Διευθυντής έκδοσης του περιοδικού BBC OLIVE, στην ελληνική έκδοσή του.  
  • Δημοσιογραφεί στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • Συμμετέχει ως εθελοντής στις κοινότητες εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Κορυδαλλού και Θηβών.
  • Ακούγεται καθημερινά από τον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» στους 105.5
  • Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ 
  • Από τον Ιανουάριο 2013 έχει ανοίξει αλυσίδα με έτοιμο φαγητό πακέτο με την επωνυμία ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ.