Χριστόφορος Πέσκιας


Πρόγραμμα Detrop boutique Master Classes από τον Χριστόφορο Πέσκια
 
26/2 Παρασκευή   
16:30 -19:00 Master class Χριστόφορος Πεσκιας -  (Περίπτερο 12)
   
 
Η Πολίτικη Κουζίνα, είναι η πρώτη αστική κουζίνα του Ελληνισμού με απειράριθμες πρώτες ύλες και αναρίθμητες γεύσεις, που έσμιγαν στην πόρτα της ακολουθώντας τις εμπορικές οδούς της Δύσης και της Ανατολής. Αυτό που έκανε την Πολίτικη Κουζίνα να διαφέρει και την κατέστησε ως μια από τις πιο γευστικές είναι το πάντρεμα γλυκού και αλμυρού.
 
Οι γευστικές αντιθέσεις της, ο τρόπος μαγειρέματος και τα αρώματα των μπαχαρικών που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη νοστιμιά κάθε πιάτου, ξεχωρίζουν σε κάθε συνταγή. 
 
Σε αυτό το masterclass, ο διακεκριμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας θα μας ταξιδέψει στις γεύσεις της Πολίτικης Κουζίνας και τα μυστικά μιας ξεχωριστής γαστρονομικής παράδοσης στο σταυροδρόμι των πολιτισμών. 
 
 
Λίγα λόγια για τον Χριστόφορο Πέσκια
 
Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.
 
Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.
 
Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.
 
Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
 
Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι. Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox.