Αποστόλης Πλαχούρας


Πρόγραμμα Detrop boutique Master Classes από τον Απόστολο Πλαχούρα
 
26/2 Παρασκευή   
13:00-18:00 Παρουσία στον χώρο των Μαμαλάκη Ηλία και Απόστολου Πλαχούρα.
Συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων περι cheese n’ wine! -  (Περίπτερο 8)

   
27/2 Σάββατο  
13:00-16:00 Master class cheese n’ wine Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας -  (Περίπτερο 8)
   
28/2 Κυριακή  
13:00-16:00  Master class cheese n’ wine Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας -  (Περίπτερο 8)
   

Αποφοίτησε το 2003 από το Λύκειο και φοίτησε στο Ελληνικό Τεχνολογικό Ίδρυμα (ΤΕΙ ) Αθήνας όπου έλαβε το πτυχίο του στην Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών το 2008 (Πτυχιακή εργασία: «Υποκατάσταση θειωδών οξέων») και παρακολούθησε για τα επόμενα δύο χρόνια τα 3 επίπεδα " WSPC".

Την ίδια χρονιά πήρε το Professional Certificate in Spirits με επίδοση: Great Pass. Έχει επίσης παρακολουθήσει διάφορα master classes (τεκίλα, ρούμι , ξένος αμπελώνας, ουίσκι) από τον Γιώργο Λούκα στην "Genius in Gastronomy" και έλαβε την πιστοποίηση STAREGISTER FSMS ως Sommelier.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δικτυακού τόπου www.infowine.gr και πήρε μέρος σε πολλές γευσιγνωσίες για το περιοδικό ΒΗΜΑgourmet (Γευσιγνωσία Ξινόμαυρο, Merlot και Cabernet Sauvignon - Τεύχος Νο 52,53,54 Φεβρουάριος-Απρίλιος 2010). Έχει γράψει διάφορα άρθρα (www.estiatoria.gr, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 ως Bar Tender στο Club Restaurant " Apercats" και  στη συνέχεια, στο Bar "Chakra". Έχει εργαστεί ως Sommelier και Bar Tender σε πολλά και γνωστά εστιατόρια και resorts (Club Restaurant " Άμμος " Λέσβος , Club Restaurant " Ακρωτήρι, Club Restaurant " Dekko », εστιατόριο « Βαρούλκο », Wine Restaurant " Vinoterra "- διαχειριστής  1.200 ετικετών κρασιού και μεγάλου αριθμού  αλκοολούχων ποτών, εστιατόριο " Passional "- δημιουργία / διαμόρφωση και συντήρηση της λίστας κρασιών, εστιατόριο " Funky Gourmet" ** Michelin ως Head Sommelier, Danai Beach Resort & Villas στη Χαλκιδική).

Συμμετείχε το 2011 στο Διαγωνισμό για το Καλύτερο Έλληνα Sommelier και έλαβε τα βραβεία Καλύτερου Νέου Sommelier και Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Sommelier. Για δύο συνεχείς χρονιές (2012 και 2014) κέρδισε στον ίδιο διαγωνισμό την 2η θέση. 

Είναι επίσημο μέλος της ASI (Association de la Sommellerie Internationale).