Το τσάι, τα αρωματικά βότανα και το μέλι αποτελούν τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου. Με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες και πολυεπίπεδες γεύσεις και χαρακτηριστικά αποτελούν τη βάση μιας ολόκληρης φιλοσοφίας διατροφής και ζωής. Το αφιέρωμα «Τσάι, Βότανα και Μέλι» θα καλωσορίζει κάθε πρωί τους επισκέπτες της έκθεσης στο χώρο των FOOD BARS (περίπτερο 9) με οδηγούς εξειδικευμένους συνεργάτες που εμπλουτίσουν με τις γνώσεις τους τη γευστική δοκιμή καταξιωμένων προϊόντων από τους εκθέτες των κλάδων αυτών.


Χώρος Διεξαγωγής: Περίπτερο 9 (κοντά στο περίπτερο 8)
Διάρκεια παρουσίασης: 90’

Εισηγητής:
Δρ. Νίκος Κρίγκας, Βιολόγος – Συγγραφέας


   
 
   
Δρ. Νίκος Κρίγκας – Σύντομο βιογραφικό  
   

Ο Δρ Νίκος Κρίγκας είναι βιολόγος-συγγραφέας και έχει επιμεληθεί τα συλλογικά βιβλία "Με...Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: Aνακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων".

Εργάστηκε για 15 χρόνια στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο American College of Thessaloniki.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 είναι Ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, με γνωστικό αντικείμενο «Συστηματική Βοτανική – Βιολογία Διατήρησης». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη βιοποικιλότητα και την τεκμηρίωση, εκτός τόπου διατήρηση και αειφορική αξιοποίηση των φυτογενετικών πόρων της Ελλάδας (ενδημικά, σπάνια-απειλούμενα και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά).

Έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 25 ερευνητικά προγράμματα και projects (ως μέλος επιστημονικών ομάδων, ως συντονιστής ή ως επιστημονικά υπεύθυνος), σε επιστημονικές επιτροπές ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά σεμινάρια, συμπόσια, workshops και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει πλούσιο και πολύπλευρο δημοσιευμένο έργο και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.