ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2 – 16:00


Το Ελληνικό κρασί (με ατμομηχανή το ασσύρτικο) ταξιδεύει στις αγορές του κόσμου σημειώνοντας κάθε χρόνο αύξηση τις αξίας των εξαγωγών και δίνοντας μία μεγάλη οικονομική ανάσα στην αγορά και τους παραγωγούς.

Είναι οι εξαγωγές η λύση για όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας;

Ποιες είναι οι απαιτήσεις και που πρέπει να δώσουν βαρύτητα οι 'Έλληνες παραγωγοί κρασιού για να πετύχουν;

Ποιο είναι το γευστικό προφίλ ενός κρασιού που θα γίνει ανάρπαστο; Απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς θα μας δώσει ο οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης του The Winehouse, μέσω της πολυετούς εμπειρίας του στο χώρο του κρασιού.

Ομιλητής: Ανέστης ΧαϊτίδηςΟινολόγος – Συγγραφέας

Σύντομο βιογραφικό


Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τη γαστρονομία και την εστίαση στην Γερμανία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι σπουδές οινολογίας που ακολούθησαν στην Ελλάδα και τη Γερμανία, τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τη γευσιγνωσία, την προώθηση και το εξαγωγικό εμπόριο κρασιού μέσα από διάφορες θέσεις σε σημαντικά οινοποιεία της Ελλάδας. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την οινική εκπαίδευση, καθώς και με την αρθρογραφία σε διάφορα περιοδικά (κυρίως ελληνικά, αλλά και ξενόγλωσσα), ενώ είναι και ο συγγραφέας δύο βιβλίων με θέμα το κρασί. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής διαφόρων διεθνών διαγωνισμών οίνου. Σήμερα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας διακίνησης και εκπαίδευσης οίνου The Winehouse, ενώ ασχολείται και ως οινικός σύμβουλος με κύριο τομέα δράσης την παγκόσμια αγορά κρασιού και την προώθηση της οινικής κουλτούρας εντός και εκτός Ελλάδας.

Στο Winehouse ασχολείται με την εκπαίδευση και την οινική υποστήριξη των επαγγελματιών, εισηγείται ή οργανώνει γευσιγνωσίες και ασχολείται και με τις εξαγωγές. http://www.winehouse.gr/


Συμπληρώστε εδώ τη φόρμα εγγραφής