Στο περίπτερο 8 θα πραγµατοποιηθεί το θεµατικό σαλόνι CHEESE n’ WINE, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύσεις ποικίλων τυριών µε τη συνοδεία κρασιού.

Εγχώριοι και ξένοι παραγωγοί θα εκθέσουν διαφορετικά είδη τυροκοµικών προϊόντων καθώς και όλων των συνοδευτικών προϊόντων: αρτύµατα, αλείµµατα, ελιές, αποξηραµένα φρούτα κ.α. τα οποία συνδυάζονται µε κρασί, δηµιουργώντας νέα γαστρονοµικά µονοπάτια.

Μέσα από 20 ωριαίες εκδηλώσεις, εξειδικευµένοι επαγγελµατίες θα συστήσουν στους 400 συµµετέχοντες (µετά από κράτηση) τις διαφορετικές ετικέτες µε τον κατάλληλο συνδυασµό από τυριά και συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη µαγεία του σωστού pairing

Με την εκδήλωση CHEESE n’ WINE, οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δυναµική των προϊόντων τους δηµιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις προώθησης και προβολής. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν νέες γεύσεις και αρώµατα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο CHEESE n’ WINE BAR, θα πραγµατοποιηθούν από διακεκριµένους γευσιγνώστες, ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από επαγγελµατίες οινολόγους - sommelier.