Η φετινή οργάνωση της Έκθεσης Detrop boutique επιλέγει να τιμήσει έναν «ευλογημένο» διατροφικά τόπο, τον Δήμο Πύργου και να αναδείξει τα αναρίθμητα προϊόντα βασικής διατροφής που παράγει ευρύτερα ο νομός Ηλείας, όχι μόνο για τις ανάγκες τις χώρας αλλά και ως εξαγώγιμα προϊόντα. 

Ο Δήμος Πύργου βρίσκεται σε μια πολύ πλούσια και εύφορη γη όπου παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα. Άλλωστε, ο Νομός Ηλείας διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο αρδευόμενο κάμπο μετά τον Θεσσαλικό, ενώ παράλληλα στην περιοχή είναι αναπτυγμένη τόσο η κτηνοτροφία όσο και η αλιεία.

Τα αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής είναι: λάδι, κρασί, σταφίδα, ελιές, τυροκομικά, ζυμαρικά, ντομάτα, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, γάλα, τυρί, κρέας και πολλά τυποποιημένα παραδοσιακά προϊόντα.

Ο Δήμος Πύργου Ηλείας με τη συμμετοχή του στην έκθεση Detrop boutique 2022, εκτός από την προβολή των τοπικών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία Π.Ο.Π μέσω των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, θα αναδείξει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε σχέση με τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η εκθεσιακή συμμετοχή του Δήμου Πύργου Ηλείας θα είναι στο Περίπτερο 13.