Χάρη στις διεθνείς συνεργασίες και διασυνδέσεις της HELEXPO, η πρόσκληση και προσέλκυση δεκάδων Hosted Buyers στα εκθεσιακά γεγονότα της εταιρίας γίνεται η αφετηρία μιας επωφελούς και ουσιαστικής διαδικασίας με προοπτική για κάθε εκθέτη. Το πρόγραμμα των Hosted Buyers είναι ουσιαστικά ο καταλύτης, μέσω του οποίου οι εκθέτες μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν το προϊόν τους σε αγορές του κόσμου, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της HELEXPO που υλοποιείται in house με την εποπτεία του Ινστιτούτου Επιχειρηματικών και Εκθεσιακών Ερευνών και Ανάπτυξης (ΙΕΕ).

Συναντηθείτε με ξένους αγοραστές

Με την παρουσία σας στις Detrop Boutique και Artozyma σάς ανοίγει ένα παράθυρο στις ξένες αγορές μέσω της πλατφόρμας των Β2Β συναντήσεων. Πάνω από 100 προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες (Hosted Buyers) από 21 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους: Μπαχρέιν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιορδανία, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανος, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο σάς περιμένουν από τις 2 έως τις 4 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέσω σημαντικών αγοραστών-εκπροσώπων τους.

 

Στατιστικά Hosted Buyers Programme 2020


To εκθεσιακό δίδυμο DETROP Boutique και ARTOZYMA 2020 προσέλκυσε έντονο διεθνές ενδιαφέρον μέσα από ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα hosted buyers. Ειδικότερα, οι διεθνείς προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 220, οι οποίοι προέρχονταν από 32 χώρες.

Oι φιλοξενούμενοι αγοραστές από την Αυστρία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, το Βέλγιο και τη Δανία, μέχρι τη Γαλλία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τη Λιθουανία και το Λουξεμβούργο, αποδέχτηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν τις δύο εκθέσεις για να ανακαλύψουν υψηλής ποιότητας delicatessen προϊόντα (τρόφιμα και ποτά), αλλά και ιδιαίτερα παρασκευάσματα από τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Από τους ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες το 68,89% είναι διανομείς, χονδρέμποροι και εισαγωγείς, το 23,33% εστιατόρια και καταστήματα λιανικής και το 7,78% σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, περί το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αυτών ξεπερνούν σε ετήσιο τζίρο τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 80% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα των hosted buyers προέρχεται από νέες αγορές.