Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος, 2016

Με πλούσιο «μενού», που θα ανοίξει την… όρεξη στους επισκέπτες ξεκινά αύριο 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop Boutique και Artozyma, που θα διαρκέσει έως τις 29 του μηνός. Την ίδια μέρα ανοίγει τις πύλες της, πιο λαμπερή από ποτέ, η Ελλήνων Κόσμημα, στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Detrop Boutique και Artozyma φιλοξενούν σε έξι περίπτερα (20.000 τ.μ. μεικτά) πάνω από 300 εκθέτες, αλλά και 110 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές από εισαγωγικές εταιρείες, διανομείς, χονδρεμπόρους, επιχειρήσεις Horeca & catering, αλυσίδες φούρνων-ζαχαροπλαστείων κλπ. από 13 χώρες. Συνολικά, εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθούν 3.000 επιχειρηματικά «ραντεβού», αποκλειστικά με τους συμμετέχοντες στις δύο εκθέσεις, ενώ αναμένονται και ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την πΓΔΜ (γκρουπ 100 ατόμων), την Αλβανία και τη Σερβία.

Στην Ελλήνων Κόσμημα συμμετέχουν φέτος 270 εκθέτες, μέγεθος που την καθιστά μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ θα δώσουν το «παρών» εμπορικοί επισκέπτες από την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τον Λίβανο και την Ολλανδία. Η έκθεση αναπτύσσεται σε 6.100 τ.μ.

Στην Detrop Boutique θα πρωταγωνιστήσει το θεματικό αφιέρωμα «Cheese & Wine», οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας του οποίου θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Την ίδια ώρα οι γνωστοί σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Χριστόφορος Πέσκιας και Παναγιώτης Δεληθανάσης θα παραδώσουν γαστρονομικά masterclasses. Το «μενού» της Detrop Boutique περιλαμβάνει από Pop Up εστιατόρια -αναδυόμενα εστιατόρια- όπου θα γίνουν πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικό χώρο εστίασης με διαφορετικές θεματικές, μέχρι Corner Showroom, όπου οι εκθέτες θα μπορούν να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα, διεκδικώντας βραβείο.

Στο πλαίσιο της Artozyma θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που θα αναδείξει την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, ενώ η έκθεση, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Ελλήνων Κόσμημα θα διοργανωθεί σεμινάριο με θέμα τα συνθετικά διαμάντια, το οποίο θα εστιάσει στις μεθόδους παραγωγής και αναγνώρισής τους, αλλά και στα νέα δεδομένα στη βιομηχανία των κοσμημάτων.

Την Detrop Boutique θα εγκαινιάσει αύριο Παρασκευή, στις 19:30,  στο περίπτερο 12, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, ενώ την Artozyma, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Τα εγκαίνια της Ελλήνων Κόσμημα θα τελέσει η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδια για τη βιομηχανία), κα Θεοδώρα Τζάκρη, στις 18:30.

Detrop Boutique και Artozyma θα λειτουργούν Παρασκευή με Κυριακή από τις 10:00 έως τις 20:00 και τη Δευτέρα 10:00 με 18:00. Το ωράριο της Ελλήνων Κόσμημα θα είναι όλες τις ημέρες 10:00 με 20:00. 

Η Detrop Boutique τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών.

H Artozyma τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με την υποστήριξη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».

Η Ελλήνων Κόσμημα  πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).